Házasság Hete 2009. február 11-14. - Felülvizsgálat ingyen!
körmend.hu Körmendi Kultúra Faludi Ferenc Könyvtár
Itt még mindig nem ittak...eleget!
további képek >>
2022. május 16. , hétfő Legyen a kezdőlapom !

Házasság Hete 2009. február 11-14. - Felülvizsgálat ingyen!

2009. január 29. 11:28:24  nyomtatási kép

Kattintson a képere !Házasság Hete 2009. február 11-14. - Felülvizsgálat ingyen!

Férfiak! Ki ne tudná, hogy a kocsink mûszaki engedélyét, zöldkártya engedélyét idõrõl idõre meg kell hosszabbítani. Ha a mûszerek által mért értékek nem a megengedett határon belül vannak, akkor szerelõhöz kell vinni. Meg kell állapítani, hogy mi okozza a rossz értékeket. Lehet, hogy cserére szorul egy-két alkatrész. Megtesszük, kerül, amibe kerül, mert szeretjük az autónkat, a hangját, a színét! Ezzel járunk dolgozni, megyünk nagybevásárlásra, vagy éppen orvoshoz. Ezzel visszük a gyerekeket iskolába és persze ezzel megyünk látogatóba vagy nyaralni. Talán nincs autód!? Nem is erre akarom igazán felhívni a figyelmedet.
A házasságunk - ha abban élünk - hasonlít egy autóhoz. Néha rászorul egy kis karbantartásra, felülvizsgálatra. Egyáltalán szükség van rá? Miért? Jó az, ahogy mûködik, nem kell azzal semmit sem tenni. Mikor adtál kitüntetett idõt a feleségednek? Amikor csak rá figyeltél?! Amikor nem gyerekekrõl, feladatokról, anyagiakról vagy egészségrõl beszéltetek, hanem csak egyáltalán mi foglalkoztatja a másikat? Sokszor úgy vagyunk az autóval is, hogy amíg egy szakember meg nem javít rajta egy kis dolgot, nem is tudjuk, hogy mennyivel jobb is lehetne. És azután hû mennyire más!
Asszonyok! Milyen gyakran takarítunk vagy ápoljuk a testünket! Szükség van rá, mert jó érzés, szeretjük a tisztaságot, a kellemes illatokat. Az életünkhöz tartozik, áldozunk rá, mert fontos nekünk. Most azonban valami még fontosabbra szeretném felhívni a figyelmet: a házasságra. Van, hogy tisztába kell tenni! De minek? Nem változtathat azon más senki, úgy jó az, ahogy van (vagy talán rémes, de már beletörõdtünk)! De miért is takarítasz idõrõl idõre? Hogy egy állapotot fenntartsál! Lehet, hogy a házasságodnak, neked és férjednek jó lenne újból átgondolni közös életeteket, újból elkezdeni beszélgetni!

A program szervezõi fontosnak tartjuk, hogy Körmenden a házasságok impulzust kaphassanak a változáshoz, átmenjenek egy felülvizsgálaton. Erre szeretnénk lehetõséget biztosítani fehér asztal (tea-sütemény) mellett minden érdeklõdõnek február 11. és 14. között, este 6-8 óráig a színház aulájában. Az elõadáson és az azt követõ beszélgetésen való részvétel ingyenes.

11. Házasság - pokol vagy mennyország-Varga László Ottó pásztor (szerkezetépítõ mérnök);

12. "Nem jó az embernek egyedül lenni" - beszélgetés házasságról, válásról - Faragó Gyuri és felesége Ica (Mosonmagyaróvár);

13. Eskü címû film levetítése - beszélgetés;

14. A boldogság titka - szerelem a házasságban - dr. Tolnay Lajos orvos (sárkány- és hajtómûszerelõ) és felesége Márta.

A Házasság Hete 2009 rendezvényeit Czitkovics Gyula alpolgármester nyitja meg.

További információk: a http://www.hazassaghete.hu/ honlapon, valamint a 20/362-40-58 és a 30-678-66-46 telefonszámon.

NaSzi


A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

 
név:
jelszó:
2022.május 16. hétfő
HKSzCsPSzV
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
kapcsolódó témák:

· programok
· Vélemény a honlapról
· Vélemények az A.D.I. Klubról