ifjusag.kormend.hu
körmend.hu Körmendi Kultúra Faludi Ferenc Könyvtár
további képek >>
2022. június 29. , szerda Legyen a kezdőlapom !

 

 

 

 

 

Az Alternatív Diák Időtöltő klub tevékenysége

 

  Az Alternatív Diák Időtöltő (A.D.I.) klub 2002-ben alakult, a Körmendi Kulturális Központ égisze alatt. Mivel addig a körmendi fiatalok számára minimális lehetőség volt, hogy szabadidejüket kellemesen és hasznosan töltsék el, a klub ebből a megfontolásból, olyan programokat és rendezvényeket kínált, ami addig nem volt jellemző a településre. Mivel a fiatalok ezt nagy örömmel vették, a továbbiakban olyan koncepciót kellett felállítani, ami mindenki számára megfelelő.

 

  Elsősorban a könnyűzenei életet kellett feléleszteni, hiszen, az ifjúság nagy része a zenés táncos rendezvényeket kedveli leginkább, majd a fiatalokkal történt beszélgetés alapján felmértük az igényeket.

 

  Ebből adódóan kirándulások (Bp., Szépművészeti Múzeum, Műcsarnok), irodalmi kávéházak (Dr. Nagy Gábor költő-irodalmár), vetélkedők, sportos foglalkozások, irodalmi, történelmi (Szabaczky Edit NYME-ATFK), gasztronómiai (Pilnai Zoltán borszakértő) és mentálhigiénés (Dr. Bazsika Erzsébet, a Győri ÁNTSZ osztályvezető főorvosa) előadások, filmvetítések (Szőke András színész-rendező, tiszteletbeli klubtag), illetve közismert emberek bevonása történt a programokba, ami egyre inkább növelte az érdeklődést.

 

  A klub már tiszteletbeli tagjának tekintheti Szőke András színész-rendezőt, Sub Bass Monster rap zenei előadót, a V-TECH, a Roy Ádám zenekart, valamint Olivért, a VIVA TV műsorvezetőjét.

 

  Számos közös rendezvényt tartunk a Vasi LOGO-Mobil Ifjúsági Szolgálattal, hiszen a klub számára ez egészséges életmód propagálását is magáénak érzi. Nem csak ők vesznek részt a mi rendezvényeinken, hanem a klub tagjai is ellátogatnak az általuk szervezett programokra.

 

  A klub már több olyan rendezvényt szervezett és vitt véghez a megyében, ami óriási sikert aratott. Ilyen a 24 órás vetélkedő, az "Aludj máskor?", illetve a Megyei Ifjúsági Tábor és Találkozó, ami országosan is egyedülálló, mind a programokat, mind a résztvevő sztárokat tekintve.

 

  Mivel ezek a rendezvények a színvonalat tekintve a felső kategóriába tartoznak, eléggé költségesek. Ezért a klub folyamatosan figyeli és írja a megjelenő aktuális pályázatokat, valamint folyamatosan keresi szponzorait. Ezek nélkül a klub és programjai nem működhetnének.

 

  Fontos feladat, hogy a klub tagjait a továbbtanulásra ösztönözzük, valamint segítséget nyújtunk, hogy a demokratikus életbe, könnyen beilleszkedhessenek, testileg-szellemileg ép, és a tudásra, kultúrára fogékony emberekként éljenek.

 

 
név:
jelszó:
2022.június 29. szerda
HKSzCsPSzV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
· Vélemény a honlapról
· Vélemények az A.D.I. Klubról