LB 27 REGGAE CAMP

2009-07-22 20:20:16


Kattintson a képere !
LB 27 REGGAE CAMP
"Roots and Culture"
2009. július 29 - augusztus 2.
Monorierdõ Camping
5 NAP JAMAICA!A hazai zenei események között különleges csemegét jelentõ LB 27 Reggae Camp Nemzetközi Reggae Fesztivál - 2009. július 29 - augusztus 2. között - ismét megrendezésre kerül, hogy tovább népszerûsítse Jamaica zenéjét. Rendezvényünk a hazai fesztiválkínálatban egyedülállóan eredeti, színes programot nyújt.
Az elmúlt évek munkájának eredményeként az LB 27 REGGAE CAMP nemzetközi hírnévre tett szert, köszönhetõen a színvonalas rendezésnek és világhírû elõadók (pl., Bob Marley zenekara a The Wailers, King Yellowman, Michael Rose) meghívásának. Rendezvényünk felkerült az európai fesztiváltérképre, így több neves európai szervezõ céggel is jól mûködõ kapcsolatot építettünk ki.
Az elmúlt években a világ számos pontjáról érkeztek fesztiválunkra mûvészek:

Ras Ites (Jamaica-Anglia)
Yellowman (Jamaica)
Michael Rose & The Dubline Band (Jamaica)
Sixth Revelation (Jamaica)
Jah Kontwol (Guadeloupe szigetek)
Energy Crew (Francia Guyane)
Afro Magic Band (Szenegál-Hungary)
El Condorsito (Chile)
Sly Asher&The Rooters (Franciaország)
Tribuman Project (Franciaország)
Bass Runner (Ausztria)
Riddim House Crew (Ausztria)
Love International Sound System (Hollandia)
Rubbadum Sound System (Németország)
Selecta Shepper (Németország)
Polemic (Szlovákia)
Vavamuffin (Lengyelország)
Duberman (Lengyelország)
- Karavana (Szlovákia)
Captain Morgan Sound System (Szlovákia)
Trenchtown Rockers (Szerbia-Montenegro)
természetesen a teljes hazai reggae társadalom, élükön a szervezõ Ladánybene 27.

KING YELLOWMAN, A 2007-es REGGAE CAMP-EN!!!
A Reggae Camp-ek történetének egyik legnagyobb eseménye, hogy elhoztuk a 80-as évek elsõ számú jamaicai dancehall MC-jét, a szex szimbólumként is emlegetett extra megjelenésû énekes-showman-t, YELLOWMAN-t, a hazai reggae massive nagy örömére! A közel kétórás koncerten Yellowman-t a Sagittarius Band kísérte! Original Jamaican Roots&Dancehall Style!!!


A GRAMMY DÍJAS MICHAEL ROSE A 2008-as REGGAE CAMP-EN!!!2008. július 27-én, vasárnap 23 órakor fellépett fesztiválunkon a Grammy díjas énekes, a legendás BLACK UHURU egykori frontembere, MICHAEL ROSE, aki énekével stílust teremtett a roots-dub vonalon. Fellépése a 2008-as európai turnéjának (Shoot Out Tour 2008) egyik állomása volt. Michael Rose-t a jamaicai DUBLINE BAND kísérte!Az LB27 Reggae Camp reggae fesztiválként 1999 óta üzemel. Idén ismét egy új helyen, a Monorierdõ Camping területén várjuk a reggae hazai szerelmeseit. Az erdõ közepén található tábort hangulatos jamaicai "raszta faluvá" varázsoljuk erre az öt napra.


DON CARLOS A 2009-es REGGAE CAMP-EN!!!

Az idei zenei programunk összeállításánál természetesen az ismert és befutott hazai elõadók mellett a feltörekvõ, fiatal zenekaroknak is lehetõséget adunk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy fesztiválunkat komolyan jegyzik az európai fesztiváltérképen, így alakulhatott idén egy gyümölcsözõ és bíztató kapcsolat a Europian Reggae Contest szervezettel, ami a legnagyobb reggae fesztiválok csoportjába fogadott minket! Ezt a sikert többek között Yellowman 2007-es és Michael Rose 2008-as meghívásának köszönhetjük.


Idén is szeretnénk tartani a magas színvonalat, ezért a pénteki napunkra sikerült lekötnünk a híres és legendás jamaicai elõadót, DON CARLOS-t, aki idén nyáron Európában turnézik a szintén jamaicai DUB VISION BAND kíséretében. Fellépése minden bizonnyal hatalmas siker lesz!
A Reggae Camp zenei kínálatán jól megfigyelhetõ a szervezõk szándéka. Egyrészt a hazai, reggae-ben érdekelt zenekarok, elõadók felkarolása, felléptetése, másrészt az európai reggae-vel foglalkozó, ám a saját országuk zenei jegyeit magukon viselõ elõadók meghívása, illetve a leg-autentikusabb, jamaicai zenekarok felléptetése a hazai közönség elõtt. A koncertek általában 18:00 és 01:30 között zajlanak a Camp nagyszínpadán, ahol az ország egyik legprofesszionálisabb technikai berendezése biztosít színvonalas élményt a zenekaroknak és a közönségnek.

Az idei Camp érdekessége, hogy fesztiválunk bekapcsolódott a Europian Reggae Contest rendszerébe, ami a legnagyobb európai reggae fesztiválokkal történõ együttmûködést jelent. Elsõ lépésként egy nemzetközi vetélkedésrõl - ahol reggae bandák mérik össze tudásukat - a legjobb helyezést elérõ zenekarokat felléptetjük a Reggae Camp nagyszínpadán!

A REGGAE CAMP NAGYSZÍNPAD PROGRAMJA:
29. szerda SOUND SYSTEM DAY
30.csütörtök VIBEKILLAZ CREW, ZAGASTIC, ANOTHER DAY, KNOTTY HEADZ, IRIE MAFFIA, PASO, ANIMA DUB SYSTEM
31. péntek KETTÕ KETTÕ, BRO (SLO), T-REX RIDERS, ÚJKÚT HK, COPY CON & FREEDOM FIGHTERZ, ROOTS KOMPAKT, DON CARLOS& DUB VISION BAND (JAM), LOVE ALLIANCE
01. szombat SHANTI SKA TONES, KINGSTON CRUISERS, Milli Chab, Jr. Brown, KRSA, MYSTIC MC (DK) backed by BUDAPEST RIDDIM BAND, RIDDIM COLONY feat. MANDINGO WARRIOR (wag), LB27, JAFA MAFFIA SOUND
02. vasárnap AFRODZAQM, I FOUNDATION, MARLEY 64, ANOTHER DAY&LB27, LB27 "BIOREGGAE",
PASO TRADITIONAL SKA SPECIAL, RIDDIM COLONY DUBWISE, PASO SOUND

A Sound System Sátorban szerdán 12 órától folyamatosan dübörög a reggae! A sound systemek, dj-k, mc-k váltják egymást a lemetjátszóknál. Csend kizárólag a nagyszínpad koncertjei alatt lesz. A következõ mûvészekkel találkozhattok a Sound System Sátorban:
(A pontos line up hamarosan felkerül az oldalunkra és a helyszínen is látható lesz!)
PASO SOUNDSYSTEM, ANIMA DUB SYSTEM, LOVE ALLIANCE, JAFA MAFFIA SOUND SYSTEM (NZ-H), SELECTA ÁFONYA, DREADHEAD, MOUSE, JAHFAR (Tribe Of Judah), I.RATION (Irie-I), VEEJAY, RASTAMÁS, BOMBOLEEE, ZILIO, MENELIK&CÉANNE, SZEFI, DOSE-AIR T.B.HOMELOCK, CHAKABELUS, KEKO, SEBÕ, LIPI BROWN, DARTH WADA, SOUND SISTAZ, AFRO SOUL SOUND SYSTEM, EASY SENSI SOUND, PULI SOUND SYSTEM, COOL RUNNINGZ CREW,
MC KRSA, JR.BROWN, MILLI CHAB, KEMON, VADKINDER és még sokan mások!


A REGGAE CAMP 2009 FELLÉPÕI, ZENEKAROK, SOUND SYSTEMEK

29. SZERDA - SOUND SYSTEM DAY - WARM UP!

Nyitónapunk a tavalyihoz hasonlóan (sátorhelyek kialakítása mellett) a Sound System Sátorban kezdõdik, ahol a hazai sound system-ek, DJ-ék és MC-k sorakoznak fel, hogy bemelegítsék a közönséget 5 nap Jamaicára!30. CSÜTÖRTÖK - FELTÖREKVÕK, VISSZATÉRÕK ÉS AZ ABSZOLÚT ÉLVONAL! NAGYON DURVA ELSÕ NAP!!!

Nagyon erõs a csütörtöki koncert kínálatunk, ez az este önmagában felér egy hatalmas hazai reggae-ska ünneppel! Örömteli esemény a pécsi Zagastic újjászületése!!

18:00-kor a Reggae Contest szavazáson is jeleskedõ VIBEKILLAZ CREW indítja az estét.

Este 7-kor végre újra ZAGASTIC-nak örülhetünk! Hosszú kihagyás után, új felállásban és új albummal (Hot Stuff) érkezik a banda a Camp-re! Welcome!

Aztán egy kis nyugis roots reggae következik az ANOTHER DAY-tõl, bízvást számíthatunk autentikus feeling-re!

Friss érettségi bizonyítvánnyal, a legteljesebb és legjobb felállásukban jön el hozzánk a szemtelenül fiatal tagokból álló KNOTTY HEADZ, nagy-nagy örömünkre!

Este 10-kor az abszolút élmezõnybõl a legendás IRIE MAFFIA lép fel Senával, McColumbóval és remek zenészeikkel!

Éjféltõl pedig beindul az autentikus ska henger, színpadra lép Lord Panamo, Lipi Brown és a többiek, azaz a PASO! Kihagyhatatlan este, kihagyhatatlan Camp!!!

A SKA ünnepet egy fantasztikus produkció követ, immár a Sound System Sátorban. Az Anima Sound System tagjaiból álló formáció (nem zenekar) speciálisan a Reggae Camp-re összeállított roots reggae és dub alapú tánczenékkel érkeznek. Õk az ANIMA DUB SYSTEM!

Július 31. SZENZÁCIÓS PÉNTEK DON CARLOSSAL?

Az elsõ két este fantasztikus programja remélhetõleg mindenkit a Camp-re költöztet, mire belekezdünk hatalmas péntekünkbe! Az elõzõ évektõl eltérõen, most péntekre sikerült a Camp jamaicai vendégét meghívnunk. De az este nem csak Don miatt lesz õrületes?

18:00 KETTÕ KETTÕ - búcsúkoncert...Hírek szerint utoljára látjuk ebben a formációban a már-már legendás (zenélésben és szórakozásban) Gergõkben dús ska formációt. Traditional Jamaican Ska jó kis jazz-es elemekkel. Így indítunk...

19:00 A Europian Reggae Contest-en zsûriként is jen voltunk, így került látókörünkbe a szlovén BRO zenekar, akiket gyorsan meg is hívtunk!

20 órától az egyik legfrissebb hazai formáció, a T-REX RIDERS játszik korai jamaicai rocksteady, lovers rock és early reggae muzsikákat. Lipi Brown zenekarában Darth Wada és az Another Day tagjai játszanak. Állandó vendég T.B. Homelock (LB27)

21:00 A gyõri reggae-helyõrség vezetõ bandája, az ÚJKÚT HK folytatja a bulit. Precíz roots reggae, kiváló zenészekkel és hatalmas hangulatban!

Este 10-tõl COPY CON és a FREEDOM FIGHTERZ pörgeti még feljebb a hangulatot. Tavalyi Camp koncertjük nagyot robbant, azóta a rengeteg koncert alatt teljesen összeforrt a Freedom Fighterz!

23:00 ROOTS KOMPAKT akusztikus boldogság reggae...A legismertebb reggae örökzöldek szólnak Kata, Boti, Geri és Illés hangszereibõl és szívükbõl. One love!!!

24:00 Ladies & Gentlemen! Please Welcome On Stage From Kingston, Jamaica DON CARLOS & DUB VISION BAND!!! No comment...Õrület lesz!!!

Don Carlos csodálatos koncertje után Magyarország vezetõ sound-ja a LOVE ALLIANCE pörgeti a lemezeket. Selecta BOSI, KRAMA és BIGGIEBOY zenéire a Londonból hazaért MC KEMON rázza hajnalig!


Augusztus 01. SZOMBAT - NEMZETKÖZI ÉS HAZAI FELHOZATAL ÉS LB27 SZÜLETÉSNAP!!!Rendkívüli események várhatók a szombati programban is. Általában mindíg a szombat a legerõsebb Camp nap, de ezt a mostani programot lehetetlen kihagyni...

A szombatról pedig csak annyit, hogy ezt a nemzetközire sikeredett estét a fiatal Shanti Ska Tones nyitja.

Este 7-kor aztán az igazi gyõztes, azaz a KINGSTON CRUISERS pörgeti föl a hangulatot. Õk nyerék a Europian Reggae Contest területi versenyét! Gratulálunk! Camp koncertjük minden bizonnyal a frissen megjelent "We Got The Music" albumura épül!

Aztán átveszi a szót a fiatal MC, Milli Chab, aki új albumáról mutatbe néhány jól sikerült témát. Csabit a már külföldön is magasan jegyzett hazai MC fenegyerek, Jr.BROWN követi, aki bizonyára alaposan feltüzeli a hangulatot.
Barnát a PASO frontembere KRSA váltja a színpadon és bizonyítja, hogy a SKA éneklés mellett a dancehall és reggae riddimekben is nagyon otthon van!
A skandináv Reggae Contest-rõl ismertük meg MYSTIC MC Dániában élõ énekest, aki hatalmas szívvel és reszelõs torokkal tekeri feljebb a hangulatot!
A négy énekes-MC-t a nagyszerû és professzionális BUDAPEST RIDDIM BAND kíséri!

Aki nem tudott eljönni a RIDDIM COLONY tavaszi A38-as csodakoncertjére, azoknak megismételjük és még nagyobb õrületet ígérünk, hiszen sikerült újra meghívnunk MANDINGO WARRIOR-t, aki a Colony csapatával fergeteges show-t produkál!

A Camp szombatjának utolsó zenekari produkciója, a házigazda LADÁNYBENE 27 hatalmas bulija lesz! Általában minden koncertünkön beleadunk apait és anyait, de a Camp fellépéseink különös lelki töltést adnak nekünk, ezért felejthetetlenek ezek a bulik számunkra!

Az LB27 koncert után ismét a sound system sátor veszi át a fõszerepet, ahol az Új Zéland-ból érkezõ tagokkal felálló JAFA MAFFIA SOUND SYSTEM professzionális showt mutat be!
02. VASÁRNAP KÜLÖNLEGES PRODUKCIÓKKAL
Egyedülálló estét hoztunk össze vasárnap estére, külön kis fesztivál a fesztiválon belül!
Az hazai reggae élvonal négy bandájának special project-je egy csokorban! Ilyen még nem volt!

A nagyszínpad programja este 6-tól egy fiatal és lendületes banda bemutatkozásával indul, nevük AFRODZAQM!

19:00-tól az I FOUNDATION hevíti tovább a hangulatot!

MARLEY 64 - Another Day és LB27 összefogás a februári hatalmas A38-as buli felidézése. (vendégek várhatók!)

LB27 "BIOREGGAE" - Az MR2 stúdiókoncertjén elhangzott speciális hangszerelésû koncert, szintetikus hangszerek kivonásával, csak természetesen. Vibrafon, akusztikus gitár, cajon...

PASO TRADITIONAL SKA SPECIAL - PASO kalandozása az 50-es évek jamaicai zenéiben!

RIDDIM COLONY DUBWISE - A fáradhatatlan Riddim Colony dub projectje igazi chill out levezetése lesz az utolsó esténknek. dBalage Sound Professor billentyûs effektjeivel és G-Ras szuggesztív énekével, dübörgõ basszusokkal...Hmmm!

Az utolsó éjszakánk sound system programját a PASO SOUND SYSTEM adja. A Pannonia Allstars Ska Orchestra tagjaiból álló party formáció KRSA énekével még egyszer megpörgeti a táncolni vágyókat ska, rocksteady és korai dancehall zenéikkal.

EGYÉB PROGRAMOK:


"CAMP BEACH"
- A Reggae Camp területén kialakítunk egy Camp Beach szakaszt, ami a strandolás és vízközelség élményét kívánja megteremteni. A kisebb mobil medencékkel, napozóágyakkal, nyugágyakkal létrehozott szakaszon, a nappali sound system programok adnak zenei alapozást, a büfé közelsége pedig további élményeket tartogat.


?LB 27 REGGAE CAMP FÓRUM"
- programjában a reggae kialakulásával, gondolati hátterével foglalkozó beszélgetések, elõadások, filmvetítések,

"RASZTAEGYETEM"
- A reggae eszmei hátterét adó rastafarianizmussal tudományosan foglalkozó elõadássorozat, melynek elõadója Szélinger ?Menelik" Balázs aki ezen ismereteket oktatja a szegedi JATE hallgatóinak is.

"REGGAE CAMP MENEDÉK"
- Az Emberség Erejével Alapítvány - MENEDÉK (emberi jogi játszóház és chill sátor), ahol teázni, vízipipázni, beszélgetni lehet, érdekes elõadások zajlanak, de azt is szívesen látják, aki csak meg szeretne pihenni?

"CSÁRLI BÁCSI DÜHÖNGÕJE"
Válogatás videók Csárli archívumából, spontán zenei és baráti megnyilvánulások helyszíne, hajnalig tartó hepajkodások?

"REGGAE MOZI"
éjszakánként videó kivetítõn riportokat, fantasztikus hangulatú reggae koncerteket,reggae filmeket és a Ladánybene 27 jamaikai útjairól készült felvételeket lehet megtekinteni.

"FOCIBAJNOKSÁG"
melyre 5+1 fõs csapatok jelentkezését várjuk 24-én 24:00-ig a portán! Füves-kispályás meccsek 2x20 percben! A meccsek 25-én pénteken és szombaton kerülnek lebonyolításra!

"MOVE SÁTOR - ZÖLD ZÓNA"
Ifjú Humanista barátaink és az ELTE Környezettudományi Klub szervezésében mûködõ információs-lazulós-játszó sarok, ahol a Move! CD is megtalálható lesz!


KIRAKÓDÓ VÁSÁR, HAJRASZTÁZÁS, TÛZZSONGLÕRÖK, BÜFÉ, STB.


HELYSZÍN:

Monorierdõ Camping
(Fürdõ utca)

A 2009-es Reggae Camp helyszíne Budapesttõl 40 km-re, a 4-es fõúton könnyen megközelíthetõ településen, Monorierdõn lesz.

Megközelítés:

Vonattal: a Nyugati Pályaudvarról, óránként induló személyvonattal,

Autóval: a 4-es számú fõúton, Monor után az elsõ település Monorierdõ, melynek szívében, a vasútállomásnál a Fürdõ utcába balra befordulva kb. 1 km kell autózni, sétálni?

Szolgáltatások:

- A reggae Camp területén a sátrazás ingyenes, de a terület alkalmas lakóautók elhelyezésére is.
- A Camping elõtt a Fürdõ utcában hatalmas parkoló, terület áll a vendégek rendelkezésre,
- a koncerthelyszínre telepített büfé folyamatosan biztosítja a gyors étel-ital ellátást, egy helyen non-stop kiszolgálással. 11-16 óráig Camp közért alap kajákkal?
- hetijegyes vendégeink részére lehetõség nyílik olcsó, kétfogásos menü megrendelésére!
- Rossz idõ esetén a rendezvény területén felállított Sound System Sátor ad menedéket,
- "Csárli bácsi dühöngõje" minden évben külön színfolt, idén is számíthatunk néhány csodára?

Jegyárak:

A Reggae Camp belépõjegyeihez korábban internetes megrendeléssel lehetett hozzájutni. Július 17-e után csak a helyszínen szerezhetõk be!

5 napos bérlet: 13.500 Ft
Szerdai napijegy: 1.000 Ft
Csütörtöki napijegy: 3.000 Ft
Pénteki napijegy: 3.900 Ft
Szombati napijegy: 3.500 Ft
Vasárnapi napijegy: 3000 Ft


Letölthetõ anyagok:

Reggae Camp 2009 zenekarok, sound systemek?

http://www.lb27.hu/multimedia/1247693735_press_zanakarok.doc

Don Carlos dalok 01:

http://www.lb27.hu/multimedia/1247615320_REGGAE_CAMP_2009_COLLECTION_01_DON_CARLOSmusic.zip

Don Carlos dalok 02:

http://www.lb27.hu/multimedia/1247654224_Reggae_Camp_2009_Collection_Don_Carlos_7_days_a_week01.zip

Don Carlos dalok 03:

http://www.lb27.hu/multimedia/1247655625_Reggae_Camp_2009_collection_Don_Carlos_7_days_a_week02.zip

Don Carlos magyar nyelvû bio:

http://www.lb27.hu/multimedia/1247224643_Don%20Carlos%20Bio_magyar.doc

Reggae Camp Flyer:

http://www.lb27.hu/multimedia/1247694811_Camp_flyer_teljes.jpg

Don Carlos Flyer:

http://www.lb27.hu/multimedia/1247695396_Camp_flyer_Don.jpg


Kapcsolat:


Árokszállási RasTamás
+36-30-269-4486
rastamas@lb27.hu

Bodnár Tibor
+36-30-9600-525
tibi@lb27.hu

Réthi Péter
One Drop Promotion
+36-70-235-6569
onedrop@lb27.hu

http://www.lb27.hu/
http://www.reggaecamp.com/